Ισοπολιτεία
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ισοπολιτεία

Καλώς ήλθατε στο φόρουμ μας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

 

 Καταστατικό της Ισοπολιτείας

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Επισκέπτης
Επισκέπτης
Καταστατικό της Ισοπολιτείας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Καταστατικό της Ισοπολιτείας   Καταστατικό της Ισοπολιτείας EmptyΣαβ 14 Σεπ - 4:48:43

Καταστατικό Αρχών, Θέσεων και Λειτουργίας της Ισοπολιτείας


1. Η Ισοπολιτεία είναι η πολιτική έκφραση των παικτών που πιστεύουν στο τρίπτυχο Ισότητα Διαφάνεια Δικαιοσύνη και παλεύουν για την εφαρμογή του στο παιχνίδι.
Στόχοι του είναι:

 Α) Η δυναμική στήριξη νέων παιχτών και η ένταξη καινούργιων.
 Β) Η συνεργασία της χώρας με όλες εκείνες που σέβονται την υπόστασή της.
 Γ) Η εφαρμογή προοδευτικού και διαφανούς τρόπου διακυβέρνησης της χώρας.
 Δ) Η δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας που θα διέπεται από τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της διαφάνειας.


 2. Οργάνωση του κόμματος

 2.1 Πηγή κάθε εξουσίας είναι τα μέλη της Ισοπολιτείας. Όλα τα μέλη είναι ίσα απέναντι στους κανονισμούς του κόμματος. Έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος θα αναλαμβάνει να οργανώνει τη διαδικασία της συζήτησης και να συνδράμει στην υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων που θα αποφασίζουν τα μέλη, στην ολομέλεια.


 3. Ολομέλεια

 3.1 Ανώτατο όργανο της Ισοπολιτείας είναι η ολομέλεια των μελών του. Εκεί θα αποφασίζονται όλα τα θέματα χάραξης πολιτικής, εφαρμόζοντας την διαλεκτική σύνθεση αντίθετων ή και συγγενών ιδεών. Δικαίωμα σύγκλησης επί συγκεκριμένων θεμάτων έχει κάθε μέλος της και συνεπώς και κάθε μέλος κάποιου θεματικού συμβουλίου. Δικαίωμα σύγκλησης επί γενικών αρχών και θέσεων έχει η συντονιστική επιτροπή της Ισοπολιτείας. Όποιο μέλος θέλει, έχει το δικαίωμα να ανοίξει τέτοιο θέμα στην αντίστοιχη επιτροπή.

 3.2 Η ολομέλεια συζητά μέχρι και 2 μέρες από τη στιγμή μου ανοίγει το θέμα. Ακολούθως, ψηφίζει σε poll που διαρκεί από 1 μέχρι 2 ημέρες. Η συντονιστική επιτροπή έχει δικαίωμα να αυξήσει τις ημέρες συζήτησης, εφόσον φαίνεται ότι διεξάγεται υγιής συζήτηση. Οι αποφάσεις παίρνονται με απλή πλειοψηφία. Σε θέματα που αφορούν την αλλαγή θέσεων, καταστατικού ή ανάκλησης του πρόεδρου ή μελών της συντονιστικής επιτροπής, οι αποφάσεις παίρνονται με αυξημένη πλειοψηφία 66%. Δικαίωμα να ψηφίζουν έχουν μόνο τα μέλη της Ισοπολιτείας στο e-Republik.


 4. Συμβούλια

 4.1 Επιπλέον, θεσμοθετούνται θεματικά συμβούλια στα οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής όποιο μέλος το επιθυμεί. Αν δηλώσουν υποψηφιότητα πάνω από ένα μελή για τη θέση του οργανωτή, θα διεξάγεται poll που θα αποφασίζει με απλή πλειοψηφία. Το συμβούλιο έχει 2μηνη θητεία. Τα συμβούλια αυτά είναι:

 Α) Εξωτερικής πολιτικής: Τα μέλη αναλαμβάνουν τις επαφές με τα συγγενή κόμματα του εξωτερικού και θα επιδιώκει τη συνεργασία τους, προς όφελος της χώρας. Παράλληλα, η επιτροπή αυτή θα επεξεργάζεται τις διεθνείς συνθήκες, τα θέματα που αφορούν τις συμμαχίες και τη θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή.

 Β) Στρατιωτικών θεμάτων: Το συμβούλιο αυτό επεξεργάζεται θέματα που αφορούν τη στρατιωτική οργάνωση. Συντάσσει στρατιωτικές οδηγίες για τα μέλη του όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο και συζητά τη δράση των στρατιωτικών ομάδων σε σχέση με την κοινότητα.

 Γ) Οικονομικής πολιτικής: Η Ισοπολιτεία επιθυμεί να χαράξει μία οικονομική τακτική, που θα καταργήσει τον άδικο διαχωρισμό μεταξύ νέων και παλαιών παικτών, πλουσίων και φτωχών. Η έμπρακτη αυτή μορφή αλληλεγγύης καταργεί στην ουσία την παρούσα κυρίαρχη πολιτική, που επιβουλεύεται κάθε νέο παίκτη και τον μετατρέπει σε έναν παίκτη – πελάτη.

 Δ) Εσωτερικής Πολιτικής: Το συμβούλιο αυτό έχει διπλό ρόλο. Αξιολογεί τις συνθήκες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της κοινότητας σε όλα τα επίπεδα και προτείνει στρατηγικούς στόχους και θέσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ισοπολιτεία στην κατεύθυνση της στήριξής της, πάντα με άξονα των γενικών του θέσεων.

 Ε) Τύπου: Μέσω της εφημερίδας του κόμματος θα γίνονται γνωστές στην e – κοινότητα οι θέσεις και οι προβληματισμοί του. Σκοπός του συμβουλίου αυτού είναι η προβολή της Ισοπολιτείας στους νεώτερους παίκτες καθώς και η υπεράσπιση του από κάθε διαστρέβλωση του από μέλη και πολιτικούς χώρους που εναντιώνονται σ’ αυτό.

 ΣΤ) Νέων παικτών: Το συμβούλιο αυτό έχει ρόλο τη χάραξη στρατηγικών και πολιτικών δράσεων στην κατεύθυνση τις στήριξης, της ενημέρωσης και της ενδυνάμωσης των νέων και μικρομεσαίων παιχτών. Σε αυτό το συμβούλιο θα συζητιούνται θέματα προσέγγισης νέων μελών στην Ισοπολιτεία.

 4.2 Τα συμβούλια δεν έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα. Τα συμβούλια επεξεργάζονται τα θέματα που τα αφορούν και στη συνεχεία εισηγούνται τις επεξεργασίες αυτές στην ολομέλεια. Η ολομέλεια έχει τον τελικό - αποφασιστικό λόγο.


 5. Συντονιστική Επιτροπή

 Αποτελείται από τον πρόεδρο και τους οργανωτές κάθε συμβουλίου. Η συντονιστική επιτροπή έχει στόχο την οργάνωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Η συντονιστική επιτροπή δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά σε κρίσιμες στιγμές λόγω πίεσης χρόνου έχει τη δυνατότητα να ενεργεί χωρίς την έγκριση της ολομέλειας, σεβόμενη πάντα τις θέσεις, τις αρχές και τις αποφάσεις του κόμματος. Η επιτροπή αποφασίζει με απλή πλειοψηφία.


6. Πρόεδρος

 6.1 Δικαίωμα να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος έχει κάθε μέλος του. Ο πρόεδρος, δεν θα έχει κάποια επιπλέον εξουσία από κάθε άλλο μέλος του. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος αποτελεί την επίσημη φωνή της Ισοπολιτείας προς την κοινότητα. Είναι εκείνος που θα αναδεικνύει την αποφασισμένη πολιτική του. Όλα τα μέλη της Ισοπολιτείας θα δεσμεύονται να στηρίζουν με τις ιδέες τους και την εμπειρία τους κάθε πρόεδρο του κόμματος.

 6.2 Ο πρόεδρος αποφασίζεται από την ολομέλεια σε poll, πριν τις εκλογές πρόεδρου κόμματος. Καμία υποψηφιότητα δεν είναι έγκυρη αν πρώτα δεν έχει αποφασιστεί από την ολομέλεια. Πέραν εξαιρετικών περιπτώσεων, κανείς δε μπορεί να αναλάβει τη θέση του πρόεδρου πάνω από 3 φορές μέσα σε έναν χρόνο.

 6.3 Στην εξαιρετική και μόνο περίπτωση που θα υπάρχει κάποια δυσκολία στην άσκηση των καθηκόντων του για μακρύ χρονικό διάστημα (άνω των 7 ημερών) αδικαιολόγητα ή θα αρνείται να υπερασπιστεί την τακτική του χώρου και ακολουθεί κάποια άλλη, θα ανακαλείται από την ολομέλεια με ειδική πλειοψηφία του 66% επί του συνόλου των μελών. Ο νέος πρόεδρος θα εκλέγεται από την ολομέλεια.

 6.4 Οι επιπλέον θέσεις του κόμματος που προβλέπονται από τα game mechanics (Vice President-αντιπρόεδρος, Secretary General-γενικός γραμματέας, Councillor-σύμβουλος και Spokesman-εκπρόσωπος) θα αποφασίζονται από την ολομέλεια του Μετώπου σε poll.

 7. Βουλευτές της Ισοπολιτείας

 Κανένα μέλος δε θεωρείται επίσημος υποψήφιος του κόμματος εάν πρώτα δεν έχει αποφασιστεί αυτό, από την ολομέλεια.
Πριν τις εκλογές, όποιο μέλος θέλει, θέτει υποψηφιότητα στο forum. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις εκλόγιμες θέσεις, διεξάγεται poll ώστε να αποφασιστούν οι επίσημοι υποψήφιοι και η σειρά εκλογιμότητας.

Ο κάθε βουλευτής, δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του μόνο, αλλά εκφράζει τις θέσεις της Ισοπολιτείας. Οι βουλευτές είναι η επίσημοι εκφραστές των θέσεων της Ισοπολιτείας, μαζί με τον πρόεδρο. Τα gold που κερδίζονται από τα βουλευτικά μετάλλια ανήκουν στο ταμείο της Ισοπολιτείας και η ολομέλεια αποφασίζει για ποιο σκοπό θα διατίθενται.

Για το σκοπό αυτό θεσπίζεται θέση ταμία του κόμματος ο οποίος θα μαζεύει και θα διαχειρίζεται τα χρυσά από τα βουλευτικά μετάλλια και τις τυχόν δωρεές.

8. Διακομματικές Συνεργασίες

 Η Ισοπολιτεία επιδιώκει συνεργασίες με άλλα κόμματα. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μονάχα αν η κίνηση αυτή στοχεύει στην στήριξη της κοινότητας και παράλληλα μπορεί να συμβεί μονάχα εάν η συνεργασία δεν αντιβαίνει στις γενικές αρχές του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργασίες αποφασίζονται με poll στο φόρουμ της Ισοπολιτείας.


 9. Γενικές ιδεολογικές αρχές της Ισοπολιτείας

 9.1 Η Ισοπολιτεία, είναι μια ανεξάρτητη, αδέσμευτη, δημοκρατική συσπείρωση πολιτών της e-Greece. Η κατεύθυνση στην όποια παλεύουμε αλλά και συνάμα ο στρατηγικός μας στόχος είναι διπλός. Επιδιώκουμε τη συστράτευση και την πορεία όλων των κόμματων και πολιτών που αναζητούν μια διαφορετική λογική για το πως παίζεται το παιχνίδι. Μια λογική αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους προς όλους. Μια λογική γρήγορης και ισότιμης ανάπτυξης των μικρών και νέων παιχτών. Μια λογική που πιστεύει στο καλά οργανωμένο σύνολο και όχι στη διάφορα που μπορεί να κάνει ένα άτομο από μόνο του. Μια λογική που σέβεται το κράτος και τους θεσμούς, αποζητά τη λειτουργία της κοινότητας με βάση τις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, της ισότητας μεταξύ όλων, της δικαιοσύνης στη διαχείριση των δημοσίων αγαθών, της αξιοπρέπειας στον τρόπο που παίζουμε, κόντρα σε κάθε λογής παρανόμια.

 Πάμε κόντρα στην αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζεται στη χωρά μήνες (ή και χρόνια τώρα). Χτυπάμε κάθε ομάδα που υπονομεύει το κοινό καλό για να αποκομίσει προσωπικό κέρδος. Αντιδράμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών της κοινότητας.

 Δεν ονειροβατούμε. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να μην προβλέπονται από τα game mechanics. Υπερασπιζόμαστε όμως την ηθική και τους ηθικούς κανόνες, μιας και η ηθική δεν ορίζεται από νομούς.

Θεωρούμε ότι η πληροφόρηση του πολίτη για οποιαδήποτε ενέργεια της εξουσίας, είναι επιβεβλημένη. Η ενημέρωση εκτός του ότι αποτελεί κίνητρο για να είναι ενεργός ένας πολίτης είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να ελέγξει αλλά και να αποφασίσει σωστά. Θεωρούμε ότι αυτή πρέπει να γίνεται in game. Οποιοδήποτε άλλο μέσο, teamspeak, forum, chat, το θεωρούμε βοηθητικό και με κανένα τρόπο δεν αντικαθιστά τον τύπο.

 Πιστεύουμε ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Στο δρόμο του ατομισμού. Στο δρόμο που ο καθένας παλεύει για τις εντυπώσεις. Στο δρόμο της δημιουργίας στρατιών ζητιάνων και λαμόγιων. Και αυτή είναι τελικά η λογική στην όποια κηρύσσουμε πόλεμο οποιαδήποτε και αν είναι η εκάστοτε έκφανση της.


 10. Η τήρηση του καταστατικού, και η ορθή προσέγγισή του επαφίεται στη συντροφικότητα και την τιμιότητα που διακατέχει το σύνολο των μελών της Ισοπολιτείας.

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Καταστατικό της Ισοπολιτείας
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Ισοπολιτεία :: Open Section :: Καταστατικό Λειτουργίας-
Μετάβαση σε: